Richard Geraerts

Richard Geraerts

Functie:
Verkoopleider Nederland | Duco
Website:
www.duco.eu/

Over Richard Geraerts

Richard Geraerts is meer dan 24 jaar actief binnen de bouwwereld. Na zijn studie bouwkunde in 1991 is hij 16 jaar actief geweest in de kunststof en aluminium kozijnen wereld. Vanuit daar heeft hij de stap genomen om in 2007 naar Ducu Ventilation & Sun Control in Veurne te gaan.

In zijn eerste actieve jaren binnen Duco nam Richard het advieswerk voor zijn rekening in de regio Limburg en een deel van Brabant. Sinds 2010 is hij als Verkoopleider Nederland eindverantwoordelijke in Nederland en stuurt een team aan van in totaal 10 adviseurs. Richard is binnen Duco ruimschoots betrokken bij alle zaken die betrekking hebben op de visie voor de lange termijn om als bedrijf te kunnen blijven groeien.

Bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten wordt Richard vaak aan tafel gevraagd om zijn mening/visie te geven hoe het ventilatiedeel kan worden ingevuld. Zijn streven is dan ook om altijd een eerlijk en goed onderbouwd advies achter te laten waarbij de eindgebruiker centraal staat.

In Nederland is hij ruimschoots betrokken bij diverse renovatieprojecten waarbij opdrachtgevers, uitvoerende partijen maar vooral de eindgebruikers betrokken worden om gezamenlijk te kijken naar de beste oplossingen binnen hun woning. Op dit moment heeft hij meerdere proefwoningen onder zijn hoede die maximaal gevolgd worden qua monitoring zodat alle betrokken partijen inzicht krijgen hetgeen in de woning gebeurd. Zijn persoonlijke drive binnen dit traject is vrij eenvoudig: iedereen verdient een gezond en comfortabel binnenklimaat om in te wonen en/of te werken.

Naast zijn functie binnen Duco is Richard al jaren voorzitter van Natuvent, een kring binnen de VLA (Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten) die zich actief bezighoudt met het zo goed mogelijk in de markt zetten van gezonde en comfortabele gebouwen. Hiervoor zijn ook vaak gesprekken noodzakelijk met instanties zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken, Neprom, ISSO, NEN en adviesbureau’s.