Henry de Roo

Henry de Roo

Functie:
Mede-eigenaar, docent en vergunningmanager | RooBeek Advies
Website:
www.roobeek-advies.nl/

Over Henry de Roo

Henry de Roo (1978) is mede-eigenaar, docent en vergunningmanager bij RooBeek Advies.

Samen met zijn compagnon is hij al 30 jaar bekend met de wereld van ruimtelijke ordening en bouwregelgeving. Beiden hebben jaren voor een gemeentelijke organisatie gewerkt. Na wat omzwervingen bij verschillende advies- en detacheringsbureaus kwamen ze bij hun laatste werkgever tot het inzicht dat voor henzelf beginnen een logische stap zou zijn.

Waar een (groot) stedenbouwkundig bureau stopt bij planontwikkeling, bestemmingsplan of een ruimtelijk vraagstuk gaat RooBeek Advies verder. Zij pakken daarna het gehele vergunningentraject op. Zij zorgen voor de juiste vergunningen, besparen tijd en geld door te spelen met regels en begeleiden mensen en bedrijven door het oerwoud van regels. RooBeek Advies verbindt mensen en bedrijven met gemeenten.

Henry heeft een bouwkundige achtergrond en is gespecialiseerd in omgevingsrecht, vergunningmanagement en bouwregelgeving. Naast interim-werkzaamheden bij gemeenten laat hij (publieke en private) partijen graag samenwerken. Hij begeleidt en adviseert bij aanvragen om omgevingsvergunningen en is specialist op het gebied van het Bouwbesluit 2012. Ook voor herbestemmen van bestaande gebouwen en vergunningvrij bouwen kunt u alles aan hem vragen. De projecten waarin al deze aspecten samenkomen, kan hij - dwars de verschillende regels heen - uitstekend adviseren. Henry is een generalist en heeft het vermogen om vanuit verschillende perspectieven vraagstukken te benaderen. Als docent voor verschillende opleiders deelt hij graag zijn kennis en ervaring.