Weer goed nieuws voor Stroomversnelling: 5,4 miljoen subsidie

14.06.2016 | Branchenieuws | 997 keer bekeken
Weer goed nieuws voor Stroomversnelling: 5,4 miljoen subsidie

Half mei vierde Stroomversnelling feest omdat de Eerste Kamer het wetsvoorstel omtrent de Energieprestatievergoeding (EPV) heeft aangenomen, en een paar weken later mogen ze weer: de club krijgt namelijk 5,4 miljoen euro subsidie om Nul op de Meter te stimuleren.

Stroomversnelling leidt een consortium van partijen dat 5,4 miljoen euro subsidie ontvangt via het INTERREG North West Europe (NWE) programma. Dat is een programma dat is gericht op deelname van partijen uit zeven Europese landen. INTERREG NWE ondersteunt activiteiten en pilots op het gebied van het versterken van de innovatiecapaciteit van regio's en organisaties, van het versnellen van de overgang naar een koolstofarme economie en het efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen.

Opschalen en stimuleren
De subsidie is bedoeld voor het verder opschalen en stimuleren van Nul op de Meter-renovaties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland. Dat  sluit aan bij de doelstelling van Stroomverstelling: het doel van Stroomversnelling is het mogelijk maken van Nul op de Meter-renovaties voor bestaande bouw en nieuwbouw. Na een Nul op de Meter make-over moet een woning naast energieneutraal, ook mooi, comfortabel en betaalbaar zijn. In februari ontving Stroomversnelling al een Europese Horizon2020 subsidie van 3,6 miljoen euro.

Factory Zero en MRDH
Er gaat tevens geld naar een Nederlands start-up netwerk, geleid door Factory Zero, en naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Factory Zero werkt aan een nieuwe Nul op de Meter-propositie waarbij de huidige kosten van productie met 30% moeten worden gereduceerd. Partijen in het consortium rond Factory Zero zijn samengevoegd vanwege hun specialistische kennis en visie op een industrieel te produceren renovatie die samen een nieuwe standaard in de markt wil gaan zetten qua prestatie en prijs. Metropool Regio Rotterdam Den Haag (MRDH) is een samenwerking van 23 gemeenten die Nul op de Meter oplossingen voor appartementen in VVE’s in deze regio wil gaan toepassen.

Redactie RenovatieProfs

Beeld: NOM-project van Stroomversnelling in Gorredijk - Fotograaf: Frank Hanswijk

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren