Van verduurzaming tot warmtepompen: Dit waren de hot topics van september

05.10.2015 | Trends | 827 keer bekeken
Van verduurzaming tot warmtepompen: Dit waren de hot topics van september

De eerste maand van het schooljaar is voorbij en de herfst is begonnen. Zonnepanelen maken langzaam plaats voor verwarming en nieuwe inzichten komen naar voren in de branche. Wat zijn de best gelezen artikelen van afgelopen maand?

Dat de warmtepomp steeds populairder wordt blijkt niet alleen uit cijfers van het CBS en de discussies die spelen op social media. Het artikel over de toenemende populariteit van deze duurzame manier van verwarmen en verkoelen werd als beste gelezen.

Verduurzaming
Het is en blijft een hot topic: hoe moet er worden omgegaan met verouderde kantoorpanden? Renovatie is niet alleen belangrijk om het uiterlijk van een gebouw te verbeteren, ook de luchtkwaliteit speelt een grote rol. Het verduurzamen van kantoorgebouwen blijkt ervoor te zorgen dat minder mensen zich ziekmelden. In dit artikel wordt dieper ingegaan op dit onderzoek en legt Wytze Kuiper van Kantoor vol Energie uit waarom verduurzaming zo belangrijk is. Lees het hele artikel hier terug.

Zonnepanelen
Goed nieuws voor iedereen die zonnepanelen wil aanschaffen of dat onlangs heeft gedaan. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat vrijwel alle zonnepanelen in Nederland van goede kwaliteit zijn. Lezers van dit artikel plaatsten echter hun vraagtekens bij het onderzoek. Dat blijkt namelijk niet helemaal objectief te zijn, aangezien de bond zelf ook leverancier is van zonnepanelen. 

Renovatie oude scholen
Het blijft een eeuwige discussie: gaan we renoveren of kiezen we voor slopen en nieuwbouw? Schoolgebouwen uit de jaren zestig zeventig en tachtig zijn vaak onderwerp van deze discussie. Uit onderzoek blijkt echter dat renoveren vaker loont dan gedacht wordt.
Lees er hier meer over.

Luchtdicht bouwen
Een luchtdicht gebouw, maar toch frisse lucht, licht en warmte van buitenaf. Niet alleen de bouwregels, maar de gezondheid en het comfort van de gebruikers moeten centraal staan. In 2018 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking, die daar dieper op ingaat. Expert Ton Berlee schreef afgelopen maand over de complexiteit van luchtdichtheid. Lees het hele artikel hier.

Elke dag op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends en acties in de renovatiebranche en in contact komen met andere professionals? Volg ons dan nu op Linkedin

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren