​Trump wil klimaatverdrag Parijs opzeggen

01.06.2016 | Branchenieuws | 750 keer bekeken
​Trump wil klimaatverdrag Parijs opzeggen

Nederland wil zo veel mogelijk zeilen bijzetten om de doelen die gesteld zijn binnen het Klimaatakkoord te behalen. De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump trekt zich niet zo veel aan van het broeikaseffect: als het aan hem ligt, wordt het klimaatverdrag van Parijs opgezegd.

Donald Trump wordt zo goed als zeker de Republikeinse presidentskandidaat. Als hij daadwerkelijk president wordt, wil hij naast het opzeggen van het klimaatverdrag, ook milieubepalingen die een rem zetten op de energie-industrie afschaffen. Trump liet dit weten toen hij in Bismarck (North Dakota) was, de op een na grootste olieproducerende staat in de Verenigde Staten. Hij zei daarnaast dat Obama ‘alles gedaan heeft om Amerikaanse energie in de weg te zitten’, wat onder Clinton ‘nog veel erger zal worden’.

Lees ook: Moet er een wet komen naar NOM-woningen?

Bindend verdrag
Het klimaatakkoord van Parijs dwingt de wereld om de CO2-uitstoot zodanig te verminderen dat de aarde deze eeuw hooguit 2 graden opwarmt. Eind vorig jaar stemden 195 landen in met het verdrag. Hiermee ligt er een verdrag dat voor vrijwel alle landen ter wereld bindend is. Belangrijk was dat ook grootmachten de Verenigde Staten, India en China het akkoord tekenden, wat eerder niet het geval was.

De vraag is natuurlijk of Trump zich nog zou kunnen terugtrekken uit het Klimaatakkoord en dus kan afschaffen, aangezien het al ondertekend is.

‘Dure hoax’
De presidentskandidaat noemde het broeikaseffect in 2013 op Twitter nog een 'zeer dure hoax'.Trump.png

Het Amerikaanse tijdschrift Politico ontdekte echter volgens NRC dat Trump een aanvraag heeft ingediend om kustbescherming aan te leggen bij zijn golfbaan, ‘omdat volgens de aanvraag erosie en zeespiegelstijging als gevolg van klimaatverandering zijn inverstering bedreigen’. 

Redactie RenovatieProfs

Foto: Gage Skidmore (Flickr)


Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf nu aan voor de RenovatieProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren