Renoveren zonder overlast, kan dat wel?

Renovatie & Transformatie 2016 | 612 keer bekeken
Renoveren zonder overlast, kan dat wel?

Een succesvol renovatieproject staat of valt met aandacht voor de bewoner in alle fases. Niet alleen tijdens de verbouwing, maar ook bij voorbereiding en na oplevering. Wie neemt de leiding en zorgt dat alle betrokkenen de bewoner centraal stellen? 

Op donderdag 14 april zal op de Renovatie & Transformatie beurs aantwoord gegeven worden aan deze vragen, in het Faay Renovatietheater powered by RenovatieProfs

Bouwontbijt
De derde dag van de Renovatie & Transformatie beurs begint goed met een Bouwontbijt, waar je voor de opening van de beurs de eerste inhoud al mee krijgt onder het genot van een ontbijtje. Wij zullen vertellen wie we zijn en wat we precies doen, en Leon Vlemmings zal vertellen over de overeenkomsten tussen bouwen, ondernemen en topsport.

Lees ook: Samenwerking in de bouw onder het genot van een croissantje

De bouwschil; de derde schil?
Onze expert Ton Berlee geeft tijdens het Bouwontbijt een sessie over de bouwschil: “Wanneer we gemiddeld 70% van onze tijd doorbrengen in huis en kantoor, is het eenvoudig in te zien dat ons welbevinden én onze gezondheid afhankelijk zijn van datgene wat ons al die tijd omgeeft… de bouwschil. Ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en van (sport)kleding zetten aan tot inzichten en ontwikkeling van de bouwschil.”

Respect voor pand en klant
Er bestaat een hardnekkig misverstand onder aanbieders van renovatie: dat er mensen zijn die willen renoveren… Volstrekte nonsens volgens Peter Reijers. "Vrijwel niemand wil renoveren. Men wil het renoveren achter de rug hebben en blij zijn met het resultaat. Liefst volgens afspraak, op tijd en binnen het overeengekomen budget. Dat het proces van het renoveren aangenaam zou kunnen verlopen, vinden velen maar moeilijk te geloven – het wordt dan ook zelden verwacht. Je moet er doorheen. Is het aanbieders-motto: “Niets aan de hand, het is maar een klant?” Dat zal toch wel niet?"

Innoveren in een omgeving van vlees en bloed
Stroomversnelling Brabant wil in 2050 800.000 woningen energieneutraal hebben. Daar komt veel bij kijken, en het goed behandelen van bewoners is van belang. Hoe kan het beste worden omgegaan met kinderziekten bij zo'n groot project? Peter Linders (Stroomversnelling Brabant) geeft duiding. 

Lees ook: Reactie op klachten NOM in Tilburg: De kunst van het omgaan met ‘kinderziekten’

Als Disney de baas was van uw renovatie
De visie van Disney is even eenvoudig als inspirerend: onder het motto 'Make people happy' is het bedrijf al jaren succesvol en wordt de perceptie en beleving van de klant daadwerkelijk centraal gesteld. Wat kunnen we hier van leren bij renovaties?

Martijn Zomer (Over mijn huis) laat u zien dat goed gastheerschap niet zomaar een slim trucje is, maar een houding waardoor bewoners meer betrokkenheid ervaren en ook medewerkers meer betrokken zijn bij de renovatie. Daarnaast vertelt hij hoe digitale bewonerscommunicatie hier een rol in kan spelen.

Bouwen met mensen – haal er uit wat er in zit!
De kansen keren. Hoe geef jij vorm aan de toenemende vraag uit de markt? In hoeverre kun je opschakelen, niet door méér te gaan doen, maar door het beter te doen? JIJ bouwt vertelt je graag hoe je als persoon, bedrijf én sector onderscheidend kunt zijn. 

Leanworks
Er ontstaan kansen voor optimalisaties in de toeleveringsketen én het bouwproces als de totale toestroom van bouwmaterialen als één geheel wordt beschouwd in plaats van individueel. Voornaamste kans is een minimalisatie van het aantal transportbewegingen naar de bouwplaats en de daarmee gepaard gaande hinder voor de omgeving. 

Met Leanworks kan Raab Karcher invulling geven aan een Just-in-Time en Just-in-Place toelevering van alle bouwmaterialen door levering via één centrale Hub, ook voor bouwmaterialen van derden. In deze sessie lichten we dit graag nader toe en bespreken we graag de kansen en uitdagingen. 

Zo mooi is bouwen: Schilrenovatie en (re)design
Het aanpassen van de schil naar de esthetische en energetische waarden van deze tijd. Wat komt daarbij kijken en hoe doe je dat efficiënt? Norbert Duijvelshoff (Sto Isoned) legt uit. 


Bekijk het hele programma van de beurs hier, inschrijven kan via het registratieproces van de beurs. 

Tot ziens op de beurs!

Team RenovatieProfs


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren