​Renoveren anno 2020: opkomst van VvE’s, klushuur en zelf bouwen?

18.03.2016 | Beursnieuws | 749 keer bekeken
​Renoveren anno 2020: opkomst van VvE’s, klushuur en zelf bouwen?

De opgave om te renoveren en transformeren blijft de komende jaren immens. Dat vraagt betrokkenheid van alle belanghebbenden, inclusief huurders en huiseigenaren. Klushuur, zelf bouwen en de opkomst van VvE’s zijn niet langer toekomstmuziek. En wat denk je van het transformeren van een zwembad naar ecologische woningen?

Op de tweede dag van de Renovatie & Transformatie beurs (13 april) krijg je in het Faay Renovatietheater powered by RenovatieProfs antwoord op vragen die te maken hebben met toekomstbestendigheid. 

Van zwembad naar ecologische woningen
Het lijkt een hele opgave, een zwembad ombouwen naar ecologische woningen. Het complex van het voormalig zwembad Beekhuizen is door Vastbouw, in nauwe samenwerking met de bewonersgroep en de WBVG, verbouwd tot zes energieneutrale woningen. Er wordt gewerkt met hernieuwbaar materiaal zoals leem en stro. Remond Molenkamp vertelt over het project. 

Ingrediënten van een succesvol team
Marion Muller zal vertellen over samenwerking. Want hoe goed jij en je collega's als individu ook zijn, het gaat om samenwerking. 

Zelf bouwen – de (klant) reis van je leven!?
Het zelf(ver)bouwen en het daadwerkelijke betrekken van het droomkasteel vraagt om veel uithoudingsvermogen van zelfbouwer én aanbieder. Ben je in staat de potentiële zelfbouwer te verleiden voor uw aanbod en zijn reis naar de realisatie van zijn droom te succesvol te begeleiden? Wilma Klaren laat je aan de hand van twee verschillende cases zien hoe je achter de profielen, voorkeuren en aarzelingen van zelfbouwers komt, en hoe deze inzichten je helpen.

Renoveren is het verbinden van bestaande betekenis van het gebouw
“Renoveren is niet het persen van nieuwe eisen en wensen in een bestaand gebouw. Renoveren is het verbinden van de bestaande betekenis van het gebouw met de nieuwe betekenis die de mensen die het gaan gebruiken er aan gaan geven. Het denken over een bouwopgave begint steeds minder vaak met een locatie.” Harvey Otten gaat vertellen hoe hij bij de transformatie van middeldure huurwoningen andere afspraken maakt, en kortere lijntjes maakt.

Slagkracht gevraagd voor de VvE!
Appartementseigenaren willen comfortabel, veilig en gezond wonen in een energiezuinig, toekomstbestendig complex, dat zijn waarde minimaal behoudt. Dat vereist inzicht dat alleen onderhoud niet voldoende is en groot onderhoud gecombineerd moet worden met energiebesparende maatregelen. Appartementencomplexen hebben namelijk potentie als het gaat om besparing van stroomverbruik. VvE’s hebben bovendien te maken met een lang besluitvormingstraject en hebben hulp nodig bij het vormgeven van dat traject. Betrouwbare informatie van deskundigen is daarvoor een must. Kees Oomen geeft uitleg.

Klushuur: van onrendabel naar (meer) rendabel vastgoedbeheer
Klushuur is een interessant en rendabel renovatiemodel voor handige huurders en slimme verhuurders. Er zijn diverse voordelen, zoals het reduceren van vastgoedonderhoud, het betaalbaar houden van de woning en het tegemoet komen aan de wens van de huurders. Hoe werkt het in de praktijk? Wat komt er bij kijken? Wanneer kunt u het inzetten en wat levert het op? Onder meer deze vragen komen aan bod tijdens de sessie van Michel Klaassen en Fons Lustenhouwer.


Inschrijven voor de beurs kan hier.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren