Renovatie van ruim 600 sociale huurwoningen versneld door investering Amsterdam

11.01.2016 | Branchenieuws | 1588 keer bekeken
Renovatie van ruim 600 sociale huurwoningen versneld door investering Amsterdam

In Amsterdam wordt de renovatie van ruim 600 sociale huurwoningen versneld door een investering van de gemeente. De woningen worden onder andere energiezuiniger gemaakt door betere isolatie

De zevenhonderd sociale huurwoningen in de wijken Jeruzalem en de Indische Buurt in Amsterdam-Oost zullen onder handen worden genomen. Per wijk is een budget beschikbaar van vijf miljoen euro. Dat geld komt uit het potje van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, dat vorig jaar ook al werd gebruikt voor restauraties in andere wijken van de stad. De bijdragen uit het fonds zijn bedoeld om zwakkere buurten in Amsterdam een impuls te geven.

Jeruzalem
Door de financiële injectie en investeringen van de woningcorporatie Rochdale zal de renovatie van 310 woningen in de wijk Jeruzalem twee jaar worden versneld. De oplevering van de gerenoveerde woningen vindt in plaats van 2020 al in 2018 plaats. Door de renovatie zal vooral de isolatie van de woningen verbeteren en daarnaast verbetert de geluidsisolatie tussen de woningen.

Indische Buurt
In de Indische Buurt gaat corporatie Eigen Haard 369 woningen in acht verschillende complexen renoveren. De corporatie is in de wijk al jaren samen met de corporaties Alliantie en Ymere aan de slag met de herontwikkeling van de buurt. In veel delen van de buurt heeft dit al positieve gevolgen gehad, zowel met nieuwbouw, de aanpak van maatschappelijk vastgoed en renovatie. Er zijn tevens sociale investeringen gedaan voor de samenwerking met wijkpartners en bewoners.

Van zo'n vijf procent van de te renoveren woningen in de Indische Buurt zal de huur na de renovatie boven de sociale huurgrens liggen. Die woningen worden dan verhuurd in het middensegment.

Vorig jaar is de renovatie in de Van der Pekbuurt gestart en stelde het college geld beschikbaar voor de wijken het Columbusplein en Holendrecht.Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren