Parijs renoveert Eiffeltoren voor 150 miljoen euro

17.01.2017 | Branchenieuws | 244 keer bekeken
Parijs renoveert Eiffeltoren voor 150 miljoen euro

De komende 15 jaar zal de Eiffeltoren worden gerenoveerd. Het bedrag dat Parijs hiervoor heeft uitgetrokken is 150 miljoen euro. Dat zelfde bedrag zal worden uitgetrokken voor beveiliging en maatregelen tegen terrorisme. 

Het Franse monument, dat in 1889 werd gebouwd voor de Wereldexpo is met 7 miljoen betalende bezoekers per jaar het best bezochte monument ter wereld. Er is volgens de Parijse wethouder Martins een 'structurele terrorismedreiging', en hier wordt het monument dan ook op aangepast. Er zal strengere beveiliging komen. Zo worden de hekken die nu rondom het monument staan vervangen door structurele barricades. 

Er zal de komende vijftien jaren ook flink wat geld worden uitgetrokken voor onderhoud en renovatie van de Eiffeltoren. Martins laat weten dat de techniek waarop sommige liften draaien nog uit de tijd van architect Eiffel stamt. De liften worden dan ook gemoderniseerd, evenals de uitkijkpunten. Tevens worden de toegangsfaciliteiten verbeterd en de 300 meter hoge toren wordt volledig overgeschilderd.

Parijs is inde race om de Olympische Spelen van 2024 te hosten en wil in 2025 opnieuw de Wereldexpo organiseren. De stad hoopt met de renovatie van de Eiffeltoren een grotere kans te hebben om deze evenementen te mogen organiseren. 

RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren