Onze quizwinnaars aan het woord: 'Verandering moet vanuit de mens zelf komen'

24.06.2016 | Beursnieuws | 392 keer bekeken
Onze quizwinnaars aan het woord: 'Verandering moet vanuit de mens zelf komen'

Wie aanwezig was bij de Renovatie & Transformatie beurs, is de RenovatieProfs stand waarschijnlijk wel tegengekomen en heeft wellicht ook meegedaan aan onze renovatiequiz. Makkelijk was hij niet, maar velen van jullie slaagden er toch in de vragen goed te beantwoorden. Net als Carlo Muller, Ivo Middeldorp en Jeroen Philipse. Zij zijn drie van de acht gelukkige winnaars van een Bouwontbijt of weekend weg.

Carlo Muller geeft met zijn bedrijf FM Consultants strategische vastgoedadviezen aan woningcorporaties. Hij houdt zich dus bezig met hoe de woningmarkt zich ontwikkelt. Muller is blij met de prijs die hij heeft gewonnen; hij heeft al regelmatig deelgenomen aan het Bouwontbijt en heeft er vervolgafspraken op nagehouden. “Toevallig dat je me nu belt, ik kom net van een afspraak met iemand die ik tijdens het Bouwontbijt op de beurs heb ontmoet”, aldus Muller. 
Hij geeft drie redenen waarom hij er telkens weer bij wil zijn: “De mix van aanwezigen is leuk. Er zijn niet alleen collega-adviseurs, maar ook bouwers en mensen die operationeel bezig zijn in de bouw. Daarnaast zijn er interessante sprekers uit andere disciplines en kost het niet veel tijd. Het ontbijt vindt aan het begin van de dag plaats, dus daarna begin je gewoon met je werkdag.”

Ook Jeroen Philipse van Huisstijl Makelaar is bekend met het Bouwontbijt. Met zijn bedrijf voor visuele communicatie heeft hij steeds meer producten die gerelateerd zijn aan bouw en verbouw. Door mensen te ontmoeten tijdens het ontbijt weet hij wat allemaal mogelijk is. Diversiteit is volgens hem nodig, en dat zag hij ook terug op de beurs. Over duurzaamheid heeft hij zijn vraagtekens. “Er wordt veel geroepen, maar ik zie het niet altijd terugkomen in de producten”, aldus Philipse.

Ivo Middeldorp won een weekendje weg, en is daar vanzelfsprekend ook erg blij mee. Hij vond zijn bezoek aan de beurs daarvoor al een succes, want hij kwam ontzettend veel bekende mensen tegen. Middeldorp werkt als zelfstandige in de bouw als projectleider bij bijvoorbeeld renovatieprojecten, en is gespecialiseerd in houten kozijnen. Hij is al jong in de branche terecht gekomen: zijn vader werkte bij een timmerfabriek. Zelf heeft hij verschillende baantjes gehad in de fabriek, en is hij een technische studie gaan volgen.
Wat hij mooi vindt aan zijn vak, is de menselijke factor. “Verandering moet van mensen zelf komen, en je krijgt dingen alleen maar voor elkaar als mensen graag met of voor je werken.” Natuurlijk zijn er ook dingen die volgens hem beter kunnen. “Het gaat vaak over geld bij aanbestedingen, maar de laagste prijs gaat niet per se ten goede van de eindgebruiker, de bewoner. Ik ben van mening dat het voor iedereen beter is als partijen in een eerder stadium samen aan tafel gaan en zo samen meer grip op de bouw krijgen, sluit Middeldorp af.

Redactie RenovatieProfsHad jij de vragen goed gehad? De vragen en antwoorden nog even op een rijtje:

Hoeveel procent van de totale kantoorruimte in Nederland stond in 2015 leeg?
1 - Ongeveer 12 procent
2 - Ongeveer 16 procent
3 - Ongeveer 18 procent
4 - Ongeveer 21 procent

Is het gunstiger om oude scholen te renoveren of om nieuwe scholen te bouwen?
1 - Renoveren: nieuwbouw is duurder en locaties van oude scholen zijn over het algemeen beter
2 - Nieuwbouw: huidig onderwijs past niet in een gebouw van vroeger
3 - Nieuwbouw: renoveren is in veel gevallen duurder omdat de panden in slechte staat zijn
4 - Geen van beide: er sluiten veel scholen dus de kinderen die les krijgen in de oude panden kunnen naar scholen in betere panden

Welke bewering over Nul-op-de-Meter (NOM) klopt niet?
1 - De Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van een NOM-woning is gemiddeld ongeveer -0,4
2 - Bij een NOM-woning gaat het om gebouwgebonden en niet om gebruikersgebonden energieverbruik
3 - ‘Energieneutraal’ is een overkoepelende term voor concepten als Nul op de Meter
4 - NOM is in de praktijk nooit precies nul op de meter

Welke maatregel moet je nemen als je asbest wilt laten verwijderen?
1 - Een sloopmelding doen en een omgevingsvergunning aanvragen
2 - Asbest moet worden verwijderd door een gecertificeerd bedrijf
3 - Bij asbestverwijdering moet altijd een deskundige toezichthouder aanwezig zijn
4 - Je moet alle bovenstaande maatregelen nemen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren