NulNu 2016: congres over duurzaamheid en kwaliteitsborging

26.04.2016 | Branchenieuws | 735 keer bekeken
NulNu 2016: congres over duurzaamheid en kwaliteitsborging

Kwaliteitsborging wordt in de bouwsector nóg belangrijker, want duurzaamheid biedt in grote economische kansen op weg naar een circulaire economie. Dat is het startpunt van NulNu, een congres dat op maandag 13 juni wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht. Tot 16 mei geldt een vroegboekkorting voor deelname. 

Bouwkwaliteit borgen, berekenen en beoordelen staat centraal op het congres. Sprekers vertellen over tools en methodieken voor duurzaam ontwerp, toetsing en garantie. Op het podium staan onder meer Harry Nieman, Harm Valk, Jouke Post, Carl-Peter Goossen en Franz Freundorfer.

Er zijn veel tools en methodieken beschikbaar om te borgen, berekenen en beoordelen. Hoe raak je wegwijs? Welke selecteer je voor ontwerp, of voor toetsing en garantie? Tijdens NulNu 2016 staan onder meer de nZEB-tool, de AQSI-tool, BENG2020 en de C2C-toolbox centraal. Mede aan de hand van deze tools belichten de sprekers vanuit de perspectieven people, planet, profit hun kijk, kennis en ervaring voor het realiseren van duurzame bouwkwaliteit.

Congres en expert-workshop door Franz Freundorfer

NulNu 2016 bestaat uit twee delen: het congres en een expert-workshop over het kozijn van de toekomst. Reden hiervoor is dat de kwaliteit van transparante bouwelementen essentieel is voor het comfort en de energiebalans bij energieneutraal bouwen en renoveren. 

De workshop wordt gegeven door de bevlogen aanjager van de kozijnontwikkeling in Duitsland Franz Freundorfer. Met zijn kennis en ervaring ontstonden maar liefst 25 passiefhuis-geschikte kozijnproducten, die in heel Europa worden toegepast. Hij praat de deelnemers bij over de ins en outs van recente, internationale kozijnontwikkelingen en geeft praktische tips.

Plenaire presentaties, masterclasses en kennismarkt

Het programma is opgebouwd uit 6 plenaire presentaties en 2 rondes masterclasses waarin men kiest uit 5 verdiepende presentaties. Op de kennismarkt staan verschillende organisaties met tools en methodieken. De expert-workshop duurt van 09.30 tot 13.30 uur en het congres van 14.00 tot 20.00 uur. 

Tot 16 mei geldt een vroegboekkorting. Kijk voor meer informatie over het programma, inschrijven en deelname aan de kennismarkt op www.nul-nu.nl

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf nu aan voor de RenovatieProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren