Nieuwe cao bereikt op Dag van de Bouw

16.06.2015 | Branchenieuws | 1352 keer bekeken
Nieuwe cao bereikt op Dag van de Bouw

De tiende editie van de Dag van de Bouw  - die afgelopen zaterdag plaatsvond – was een groot succes. Niet alleen omdat de dag 90.000 bezoekers trok en de miljoenste bezoeker ooit ontvangen werd. Ook is er na anderhalf jaar onderhandelen een akkoord bereikt over een nieuwe cao.

De grootste verandering is het verdwijnen van de seniorendagen. Ook is er een loonsverhoging afgesproken van 5,5 procent, met een looptijd van 25 maanden.

Schermafbeelding 2015-06-15 om 11.37.41.

In de onderhandelingen is ook afgesproken dat er een identificatiekaart komt die garandeert dat de werknemer voldoende kennis heeft om op een bouwplaats aan het werk te gaan. Zo moeten schijnconstructies worden tegengegaan.

Lees ook: Kabinet moet meer investeren in bouwsector

De crisis heeft zijn sporen in de bouw nagelaten. In de afgelopen jaren verlieten 70.000 werknemers de bouw-cao. Momenteel vallen er minder dan 100.000 mensen onder. Dat juist op de Dag van de Bouw een akkoord is bereikt is volgens de partijen toeval. 

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • j lul
    17.06.2015 - 19:03 uur | j lul

    Politiek zeer slim gespeeld door de werkgevers. Bedrijven gaan inkrimpen, vervolgens huren ze hun eigen personeel in via uitzendorganisaties. En nu zeggen de werkgevers de cao is niet meer betaalbaar, er zijn de laatste jaren 70.000 cao'ers minder in de bouw. Bouwend Nederland verbreekt de relatie met Fundeon en Arbouw. En toch zijn er op jaarbasis 40.000 nieuwe leerlingen nodig om aan de vraag te voldoen. Wie gaat er voor zorgen dat zij een erkend diploma gaan halen? Met wat voor kwaliteit personeel wil bouwend Nederland over 10 jaar gaan bouwen? Alle praktijk kennis gaat nu al verloren, hoe staan we er over 10 jaar voor.
    Ook in de politiek heeft Maxime nooit kunnen overtuigen, ook daar stak hij zijn kop in het zand voor problemen en keek hij niet verder dan zijn neus lang is. Jammer de korte termijn zicht van werkgevers en bouwend Nederland, zal herstel van de bouw op korte termijn opleveren. Op langere termijn leggen ze een strop om hun eigen nek.