Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards roept opnieuw op tot inschrijving

22.12.2015 | Beursnieuws | 585 keer bekeken
Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards roept opnieuw op tot inschrijving

De organisatie van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards roept professionals in de bouw- en vastgoedsector opnieuw op om te laten zien wat je op het gebied van duurzaam bouwen hebt bereikt. Het thema van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is ‘Het verduurzamen van de bestaande voorraad’.

Voor het thema is gekozen omdat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestaande woon- en utiliteitsgebouwen op dit moment leeft in de bouwsector. “Voor veel mensen is duurzaamheid min of meer een synoniem voor energie, terwijl ik juist op zoek ben naar meerdere factoren die goed zijn voor het milieu en het creëren van een oplossing die de eindgebruiker echt wil”, aldus juryvoorzitter Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building and Development bij Nyenrode en Duurzaam Gebouwd-expert, op de website van de awards. “Door ook rekening te houden met de niet-milieuvoordelen van milieumaatregelen en te streven naar een fusie van belangen, kom je uiteindelijk tot een toekomstbestendige gebouwde omgeving.”

Vier categorieën
Het is de tweede keer dat de awards worden uitgereikt. Het doel ervan is om organisaties te verkiezen die het beste slagen in het verwezenlijken van de actuele uitdagingen en als voorbeeld dienen voor anderen in de sector. Dit jaar worden er in vier categorieën awards uitgereikt: voor een gemeente of regio, voor een woningcorporatie, voor een bouwpartij en voor een partij met een nul-op-de-meterrenovatieaanpak voor gestapelde bouw.

Lees ook: Belangrijkste reden renovatie bij corporaties is verduurzaming

Dit jaar worden alle inzendingen beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit professionals met uiteenlopende achtergronden en ervaring in de duurzaam bouwen sector. De jury beoordeelt de inzendingen op de kwaliteit van samenwerken, de implementatie van duurzaam bouwen en het aantal projecten. Jurylid Robert Koolen, voorzitter beleidsadviescommissie duurzaamheid Bouwend Nederland en Duurzaam Gebouwd-expert, zal hij er in het bijzonder op letten of partijen lef en ambitie tonen. “Ik zou graag echte ambitie, samenwerking en toepassing van innovatieve oplossingen terugzien.”

Ben jij dat voorbeeld voor de rest van de beroepsgroep? Schrijf je in!
De deadline voor de inschrijving ligt op 24 januari. Rond 15 februari worden de nominaties bekend gemaakt en op dinsdag 22 maart is de uitreiking van de Awards, tijdens Building Holland in de RAI in Amsterdam.


Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren