Muurverf die bijna alle gevaarlijke bacteriën doodt

12.11.2015 | Trends | 1258 keer bekeken
Muurverf die bijna alle gevaarlijke bacteriën doodt

Verf op de muur die de ruimte beschermt tegen gevaarlijke ziekenhuisbacteriën. Een Amerikaans bedrijf heeft verf ontwikkeld die schadelijke organismen vernietigt. Je hoeft het slechts op de muren te smeren en de rest gaat vanzelf.

Het zogenaamde ‘Paint Shield’ van het verfbedrijf Sherwin-Williams zit ingewikkeld in elkaar. De op water gebaseerde verf bevat microbiociden. Dat zijn chemische stofjes die schadelijke organismen vernietigen. Belangrijke ziekenhuisbacteriën om te bestrijden zijn bijvoorbeeld MRSA en E. coli.

Volgens het bedrijf bevat een muur die met deze speciale verf behandeld is 99,9% minder schadelijke bacteriën. Het zou de eerste verf zijn die dit effect kan bereiken. Door de ziekenhuisbacteriën op deze manier te bestrijden, kan er worden bijgedragen aan het voorkomen van sterfgevallen, bijvoorbeeld door besmetting met MRSA te voorkomen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid kunnen de meeste sterfgevallen door besmetting met ziekenhuisbacteriën voorkomen worden.

Lees ook: Verf in elke kleur kan warmte weerkaatsen, binnen en buiten

De verf is ook geschikt voor gymzalen, scholen, crèches en bejaardentehuizen en gaat ongeveer vier jaar mee. De fabrikant wild de verf in 2016 in Amerika op de markt brengen. Of en wanneer de verf in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe de verf werkt en waar deze voor bedoeld is.

Sherwin-Williams NEW Paint Shield.jpg
Redactie RenovatieProfs
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (2)

Reageren
 • Ronald Parée
  12.11.2015 - 13:38 uur | Ronald Parée

  Voor onze projecten in subtropische- en tropische zones laten wij sinds 2009 in de verfsystemen op zowel binnenwanden als op de gestucte of met magnesiumoxide boards beplankte staalframebouwgevels een gecertificeerd anti-microbiëel en anti-muskieten additief toevoegen.

  Een identieke toepassing is het, op basis van zilver-ionen, antimicrobial systeem dat wij sinds 2011 toepassen in de industriele-, hoog belastbare-, zuurbestendige-, en anti-slip keramische vloerafwerkingen in de voedsel-, dranken- en farmaceutische industrie.
  Dus geen achteraf aangebrachte coating, maar een onvervreemdbaar en onverslijtbaar onderdeel van de keramische tegel.
  Het gecertificeerde systeem werkt, anders dan bij bijvoorbeeld systemen met Titan-oxides, zonder enige toevoeging van water en zelfs zonder dag- of kunstlicht met een gegarandeerde antimicrobiologische activiteit ˃ 99%.
  Volgens de testmethode JIS Z 2801:2000 geteste stammen:
  Escherichia coli DSM 498
  Staphylococcus aureus ATCC 6538
  Pseudomonas aeruginosa DSM 1117
  Candida albicans DSM 1386

 • Willem Weber
  12.11.2015 - 08:32 uur | Willem Weber

  Volledig natuurlijke producten zoals kalk en silicaatverven zijn van nature bacterie en schimmelwerend. Deze gaan ook langer dan 4 jaar mee.