Mitros vraagt markt om renovatieoplossing

22.12.2014 | Branchenieuws | 1064 keer bekeken
Mitros vraagt markt om renovatieoplossing

Woningcorporatie Mitros roept bedrijven op renovatieoplossingen voor haar flats in Utrecht te bedenken. De naoorlogse flats zijn aan renovatie toe en Mitros hoopt dat via openbare aanbesteding te kunnen bewerkstellingen. Iedereen die een renovatieproduct denkt te kunnen ontwikkelen mag zich aanmelden. Voorwaarde is wel dat de oplossing voldoet aan het nul-op-de-meter principe.

Mitros hoopt zo de markt uit te dagen om op een innovatieve wijze een energie neutrale en moderne woning te realiseren. Het project gaat in eerste instantie om veertig woningen aan de Camera Obscuradreef in Utrecht. Dit type flat komt veel voor in Utrecht (ruim 6.000 woningen). Wanneer de proef na een jaar een succes blijkt en nul-op-de-meter daadwerkelijk is gerealiseerd, worden ook andere woningen in Utrecht op deze manier gerenoveerd.

De selectie en uiteindelijke gunning vindt plaats in verschillende fases. Bij iedere fase krijgen de geselecteerde partijen steeds meer en gerichte informatie. Uiteindelijk wil Mitros met drie partijen een overeenkomst aan gaan. Deze drie partijen gaan in concurrentie strijden om de echte realisatie van het blok woningen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 25 januari bij Mitros aanmelden. 

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren