Kabinet moet meer investeren in bouwsector

15.06.2015 | Branchenieuws | 652 keer bekeken
Kabinet moet meer investeren in bouwsector

Om te zorgen dat er minimaal 15.000 banen in de bouw en infra bij komen, moet het kabinet meer investeren in de bouw. Dat zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

“Een paar jaar geleden is er 500 miljoen beknibbeld. Die bezuiniging moet nu teruggedraaid worden. Het is op de hele Rijksbegroting van 275 miljard maar een fractie, terwijl investeringen van die omvang een enorm positief effect hebben voor de Nederlandse werkgelegenheid, onze infrastructuur en woningmarkt. Dat geld verdient zich heel snel terug. Hoe moeilijk kan die som zijn?”, aldus Verhagen.

Roofbouw
Verhagen vindt dat er teveel is bezuinigd. “We zien nu een aarzelend herstel in de bouw, maar op infra is te veel bezuinigd. Het is goed beleid als het kabinet niet alleen lasten verlicht, maar ook bouw- en infra-investeringen weer terugbrengt op normale hoogte. Niets doen is geen optie, dat zou roofbouw zijn”, aldus Maxime Verhagen.

Lees ook: Enorme toename klussen door verhoogd BTW-tarief

Maar er klinkt ook een tegengeluid. Tweede Kamerlid Roald van der Linde (VVD) vindt dat de BTW in de hele sector weer terug moet naar 21 procent. Wat hem betreft hoeft de overheid niet investeren, maar moet er simpelweg meer gebouwd worden. Dat verklaart Van der Linde in een interview met BNR.

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren