In zes weken van kantoorgebouw naar studentenwoningen

24.08.2015 | Branchenieuws | 1100 keer bekeken
In zes weken van kantoorgebouw naar studentenwoningen

Het voormalige kantoorgebouw van aannemersbedrijf HBG Rijswijk is in zes weken getransformeerd van kantoorruimte tot studentenwoningen. Het gebouw biedt nu ruimte voor 168 masterstudenten van de TU Delft.

In juni werd bekend dat er voor zo’n tweehonderd internationale studenten geen woonruimte beschikbaar zou zijn in Delft. Het HBG-gebouw is 5.500 vierkante meter groot en moest snel getransformeerd worden om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe studiejaar.

Zes weken
Herontwikkelaar Local heeft samen met de gemeente Rijswijk, makelaardij Actys Wonen en aannemersbedrijf CenD in zes weken het kantoor getransformeerd. De eerste 95 kamers zijn inmiddels in gebruik genomen, het gehele project wordt per 1 september opgeleverd.

Lees ook: 'Eenderde leegstaande kantoren kan woning worden na transformatie'

Het gebouw stond al meer dan tien jaar leeg en de tijdelijke transformatie moet ervoor zorgen dat het terrein weer tot leven komt. De gemeente Rijswijk ziet het project als voorbeeld.  “Dit project bewijst dat lege kantoren uitermate geschikt zijn voor transformatie naar kleine units. Voor de gemeente is de gekozen oplossing van TU Delft in dit gebouw dan ook een voorbeeld van duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Bij leegstand dreigt verloedering, hergebruik van gebouwen levert juist kwaliteit op voor het gehele gebied”, aldus wethouder Ronald van der Meij.

Redactie RenovatieProfs
Foto: Gerard Stolk

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (3)

Reageren
 • Leo Oostlander
  29.08.2015 - 17:18 uur | Leo Oostlander

  Een goede toepassing van de HBG erfenis!
  Het gebouw is gemaakt door Intervam met flexibele wanden. Tijdens het gebruik door HBG is de indeling regelmatig aangepast. Nu opnieuw voor huisvesting.

 • Bart de Jong
  27.08.2015 - 13:07 uur | Bart de Jong

  ik mis foto's , prijzen wat het kost voor een student, of het zelstandige units zijn of niet, hoe glw enz voorzien worden.

 • Roland Roos
  27.08.2015 - 09:49 uur | Roland Roos

  Prima artikel, goed dat er nu voor een groot bedrijfspand dat niet te verhuren of te verkopen is een goede oplossing is gezocht en uitgevoerd.
  Hoe lang moet het duren voor iedereen beseft dat de markt nog steeds veranderd.
  De snelheid is ook een compliment waard ......6 weken!
  Technisch heb ik geen verstand van de brandveiligheid etc. maar misschien kan er iets meer kleur en design toegepast worden
  maakt het gebouw wat vriendelijker.
  Daar zijn ook goede en snelle oplossingen voor bijvoorbeeld het gebruik van zelfklevende coatings in plaats van schilderen
  te gebruiken voor het interieur en exterieur.
  Snel te realiseren met een minimale overlast voor de gebruiker.
  Mijn complimenten aan de uitvoerders van dit project. wie slim is, kan duurzaam zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Roland Roos
  Finvinyl