Het beste van 2016: nieuwsartikelen

28.12.2016 | Branchenieuws | 250 keer bekeken
Het beste van 2016: nieuwsartikelen

December is de maand van lijstjes, en omdat lijstjes een goed overzicht geven van het jaar, doen wij er graag aan mee. Welk nieuws heb je gemist of is het opnieuw lezen waard?

Ingestort pand Den Bosch onderging slechts interne renovatie
Het kan u niet zijn ontgaan dat op de Markt in ‘s-Hertogenbosch een winkelpand van opticien Pearle is ingestort. Eind februari viel het historische gebouw als een kaartenhuis in elkaar. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Lees hier het artikel

Op het bericht werd door jullie gereageerd. Daarom maakten wij er een ‘Discussie van de week’ van: Hoe kon het pand in Den Bosch instorten?

Nieuws 2 Kassa.png

Kassa behandelt negatief Nul op de Meter-project Drenthe

We weten dat Nul op de Meter-projecten niet altijd even goed worden ontvangen, en dat er nog van alles verbeterd kan worden. Kassa, het landelijke live televisieprogramma voor consumentenklachten, besteedde er in maart uitgebreid aandacht aan. "Er zijn gouden bergen beloofd, maar die blijken uit."

Lees hier het artikel

Nieuws 3.jpg

Honderden miljoenen voor lening duurzame renovatie van huizen blijven liggen

Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun huis beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebespaarfonds, maar honderden miljoenen van dit fonds blijven liggen. Er zit 300 miljoen euro in, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan. De Tweede Kamer wil dat minister Blok hier snel iets aan doet.

Lees hier het artikel

Nieuws 4.jpg

IKEA brengt zonnepanelen naar het grote publiek

De duurzame producten van IKEA zijn op steeds meer plekken te verkrijgen. Het begon met een pilot in Hengelo, toen opende een ‘duurzaamheidsshop’ in Barendrecht en nu in Zwolle. In juli is IKEA gestart met het online aanbieden van duurzame producten. Bij de ‘duurzaamheidsshops’ zijn bijvoorbeeld zonnepanelen, waterbesparende kranen en energiebesparende koelkasten te koop.

Lees hier het artikel

Nieuws 5.jpg

Kamermeerderheid voor wetsvoorstel dat Nul op de Meter voor corporaties stimuleert

Een groot deel van de Tweede Kamer steunt een snelle invoering van een wetswijziging die het woningcorporaties mogelijk maakt om een energieprestatievergoeding (EPV) te vragen voor Nul op de Meter-woningen. Dat is de uitkomst van een debat dat in het begin van het jaar plaatsvond.

Lees hier het artikel

Nieuws 6.jpg

Rekenkamer: 'Het nieuwe energielabel deugt niet'

De betrouwbaarheid van het nieuwe energielabel voor koopwoningen is onvoldoende gewaarborgd en de effectiviteit ervan is vooralsnog gering. Dat is de conclusie uit onderzoek van de Rekenkamer.

Lees hier het artikel

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren