Groningers boos om wegblijven directeur NAM bij rechtszaak in Assen

08.06.2015 | Branchenieuws | 609 keer bekeken
Groningers boos om wegblijven directeur NAM bij rechtszaak in Assen

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) vindt het vooral erg spijtig dat de directeur van de Nederlands Aardolie Maatschappij, Gerald Schotman, vandaag niet aanwezig was bij de rechtszaak in Assen die particulieren en woningcorporaties tegen de NAM aanspanden. Zij voelen zich totaal niet serieus genomen.

“Dit laat des te meer zien dat de NAM het niet serieus neemt en een afwachtende houding aanneemt”, aldus een woordvoerder van de WAG. “De directeur toont zijn betrokkenheid niet.”

Waardedaling
De rechtszaak speelt tussen de NAM en 900 particulieren en 12 woningcorporaties en gaat over de waardedaling van zo’n 100.000 huizen in het bevingsgebied. In delen van Groningen worden volgens WAG bijna geen woningen meer verkocht en zijn de prijzen flink gedaald.

Lees ook: Groningen in tien jaar tijd aardbevingbestendig

Hun eis is nu dat de NAM deze waardevermindering op voorhand compenseert, ook al heeft een woning geen schade opgelopen door de aardbevingen. De NAM vindt dat onzin en wil pas uitkeren na de verkoop, als de waardevermindering ook echt is aangetoond.

De uitspraak wordt pas over drie maanden verwacht. Dat heeft te maken met de complexiteit en omvang van de zaak. 

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren