Gevaarlijke houtkachels en een groot tekort in de bouwsector

04.11.2015 | Trends | 1526 keer bekeken
Gevaarlijke houtkachels en een groot tekort in de bouwsector

Oktober was in vele opzichten een wisselvallige maand. Zo ging er geen dag voorbij dat er niet volop over het vluchtelingendebat gediscussieerd werd, maar was er ook veel aandacht voor wet- en regelgeving. Wat waren de best gelezen artikelen van de afgelopen maand?

Open haard is ongezond
De media stonden er vol van: uit onderzoek van de GGD blijkt dat de rook die vrijkomt bij het branden van hout in kachels en open haarden slecht is voor de gezondheid. Die gezellige open haard kan dus weleens voor veel ellende zorgen. Onder het artikel op onze website kwamen tientallen reacties. Veel van de lezers vinden het hoog tijd dat de overheid houtkachels aanpakt, maar er zijn ook tegengeluiden. Een goed gestookte houtkachel zou je nauwelijks ruiken en bovendien zorgt een houtkachel voor warmte waar geen gas of elektriciteit bij nodig is. Ook zou de overheid vooral niet teveel moeten betuttelen. Wat vindt u van deze kwestie?

Veranderingen in het Bouwbesluit 2012
Als er iemand veel van de wet- en regelgeving in de bouw weet is het wel onze experts Henry de Roo. Hij legde in zijn artikel uit wat de belangrijkste veranderingen in het Bouwbesluit zijn en wat dit betekent voor bouwers. Het artikel schetst een duidelijk beeld van de veranderingen en dat vonden ook onze lezers. Het artikel werd duizenden keren gelezen en bijna honderd keer gedeeld op social media. Wat weet u van de veranderingen in het Bouwbesluit? Lees het hier.

‘Groot tekort aan opgeleide jongeren in bouwsector’
Het is een hot item: de crisis in de bouwsector. We krabbelen langzaam weer uit het dal, maar dat is niet altijd goed nieuws. De branche heeft namelijk een enorm tekort aan opgeleide, capabele jongeren die kiezen voor een bouw gerelateerde opleiding. In de reacties onder ons artikel werd veel gereageerd, waaronder door mensen die schrikken van de berichtgeving. Want zij zijn gekwalificeerd en hebben geen werk, terwijl er blijkbaar een tekort is?

Steeds meer zonnepanelen verkocht
Dat de zomer voorbij is, betekent niet dat we de zonnepanelen vergeten. Sterker nog, de afgelopen weken hebben we te maken gehad met enorm veel zonuren, dus voor mensen met panelen op hun dak is de herfst ideaal. Dat zonnepanelen steeds vaker als bron van energie worden gekozen, blijkt uit de verkoopcijfers. De Consumentenbond bracht hierover een onderzoek naar buiten. Lees er hier meer over.

Ventilatie móet meer aandacht krijgen
Onze kersverse experts Richard Geraerts schreef afgelopen maand zijn eerste artikel voor RenovatieProfs. Hij vindt dat er te weinig aandacht is voor een gezond binnenklimaat en spreekt zijn onvrede uit. Hoe vaak er ook is aangetoond dat het binnenklimaat vaak niet in orde is, toch staat ventilatie bij veel bouwers en opdrachtgevers niet bovenaan het prioriteitenlijstje.

Lees ook: Dennis Hauer: "Denk bij het ontwerpen van een gebouw al aan daglicht en groen"

Elke dag op de hoogte blijven van het laatste nieuws, trends en acties in de renovatiebranche en in contact komen met andere professionals? Volg ons dan nu op Twitter.

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren