Eneco en Solar Green Point maken collectieve zonnepanelen mogelijk

08.04.2015 | Branchenieuws | 3407 keer bekeken
Eneco en Solar Green Point maken collectieve zonnepanelen mogelijk

Eneco en Solar Green Point richten een platform op waar particulieren redelijk makkelijk een energie-coöperatie kunnen beginnen.

Solar Green Point is een Nederlandse ontwikkelaar van zonneparken en presenteert samen met het energiebedrijf de online tool voor de organisatie en promotie van collectieve zonneparken zonder winstoogmerk.

"We merken dat veel mensen rondlopen met het idee om zelf een park te beginnen of een eigen dakoppervlak aan te bieden, maar moeite hebben om het van de grond te krijgen", zegt Stan Verheijen, medeoprichter Solar Green Point. "Met dit platform koppelen we deze partijen aan onze ervaring met het lokaal realiseren van zonneparken en de ervaring van Eneco met het verrekenen van duurzaam opgewekte elektriciteit op de energienota."

Dak in de buurt aanmelden
Burgers kunnen op de site een groot dak in de buurt aanmelden als locatie voor zonnepanelen. Als de eigenaar van het dak akkoord gaat en de initiatiefnemer krijgt genoeg mensen achter zijn plan, dan kunnen geïnteresseerden al vanaf één zonnepaneel mee-investeren.

Lees ook: Nederlands klimaat juist ideaal voor zonnepanelen

Solar Green Point helpt de buurtcoöperaties met de selectie van zonnepanelen, het regelen van vergunningen en de subsidieaanvragen. Ook staat het bedrijf 20 tot 25 jaar garant voor het voortbestaan van een coöperatie. Deelnemers verdienen de inleg in 10 tot 12 jaar terug.

Het hele proces op één plek
"Wij zien dat de traditionele rol van het energiebedrijf sterk verandert. Het coöperatieve model van Solar Green Point past volledig bij onze strategie om energiepartner voor onze klanten te zijn", zegt Dirk-Jan Middelkoop, Innovatiemanager bij Eneco. "Er bestaan al concepten om gezamenlijk zonnepanelen te financieren, maar het is voor het eerst dat je voor het hele proces op één plek terecht kunt. Van je eerste idee om samen met je buren energie op te wekken, tot het maximale voordeel voor je portemonnee."

Lees ook: 9 keer creatief met zonnepanelen

Solar Green Point heeft in Nederland een aantal zonneparken in beheer of in ontwikkeling. Daarin kunnen geïnteresseerden via de website nu al participeren.

Bekijk hier de instructievideo van Solar Green Point:


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren