​Duurzamer dan dit kan een dak bijna niet zijn

21.06.2016 | Trends | 1690 keer bekeken
​Duurzamer dan dit kan een dak bijna niet zijn

Een systeem dat zowel zonne- als windenergie opwekt. Ik hoor je denken: waarom heb ik dat niet bedacht? Het Nederlandse IBIS Power was je voor met de PowerNEST.

“Het hoeft niet moeilijk te zijn om duurzame energie op te wekken. Er is genoeg wind en zon beschikbaar om ons de vele jaren die nog volgen te voorzien van stroom”, zo meldt het bedrijf. Ze denken de oplossing te hebben gevonden in een systeem voor een dak dat zowel zonne- als windenergie opwekt. 

irwes_systeem_doorsnede_final_small.gif_

Hoe werkt het precies?
De wind wordt opgevangen en geaccelereerd, om vervolgens naar een turbine in het centrum van het systeem geleid te worden. Het systeem kan wind vanuit alle richtingen gebruiken om energie op te wekken. Naast het opwekken van windenergie, wekt het syteem met de zonnepanelen die er bovenop liggen ook zonne-energie op. IBIS Power beweert dat het systeem volledig geïntegreerd kan worden in het uiterlijk van het gebouw en het dak. Het neemt bovendien weinig ruimte in beslag.

De systemen kunnen in principe worden bevestigd op alle gebouwen die hoger zijn dan vier verdiepingen. Ze worden vooralsnog louter gemaakt op bestelling.


Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren