​Duurzaam, gezond én betaalbaar renoveren: hoe behaal je maximaal resultaat?

Renovatie & Transformatie 2016 | 242 keer bekeken
​Duurzaam, gezond én betaalbaar renoveren: hoe behaal je maximaal resultaat?

Duurzaam en gezond renoveren is leuk, maar je wilt het natuurlijk wel betaalbaar houden. Daar ligt een grote uitdaging: hoe behaal je het maximale resultaat en houd je het toch betaalbaar? Welke aanpak is geschikt en wat zijn de afwegingen? Werkt een Nul op de Meter aanpak, is luchtdicht bouwen beter of volstaat het gebruik van groen?

Tijdens de eerste dag van de Renovatie & Transformatie beurs (12 april) wordt in het Faay Renovatietheater powered by RenovatieProfs antwoord gegeven op deze vragen.

De Futureproof Corporatie
Via een vijftal thema’s worden de toekomstmogelijkheden door onze expert Carlo Muller geschetst en gespiegeld met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. “Na de euforie van de brutering, resulterend in een ongebreidelde ontwikkel- en bouwwoede, liep het de afgelopen jaren spaak. Er kwam een kleiner speelveld, strenger huurbeleid, met minder geld en mogelijkheden voor corporaties.”

Hoogwaardig en duurzaam na-isoleren zonder vochtproblemen!
Frank Postma (DNA in de Bouw) zal laten zien wat er bij nageïsoleerde dak- en gevelconstructies bouwfysisch gebeurt met warmte (isolatiewaarden), lucht (infiltratie/luchtlekken via naden en kieren) en water (inwendige en oppervlakte condensatie). Hij zal uitleg geven hoe de thermische isolatie goed en duurzaam verbeterd kan worden en handvaten geven om condensatie te voorkomen.

Warmtewet als aanjager voor verduurzaming vastgoed corporaties
Sinds 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht voor warmtenetten als blokverwarmingen en koude-warmteopslag. Daarnaast moeten corporaties in 2016 een keuze maken tussen DAEB/Niet-DAEB activiteiten. Wat dit precies inhoudt en hoe je het correct toepast, vertelt Jan-Maarten Elias (Unica) tijdens zijn inspirerende sessie met praktijkvoorbeelden.

Betaalbaar renoveren en het liefst ook gezond en duurzaam, wie wil dat nou niet?
Sean Vos ziet dat betaalbaar vaak verward wordt met ‘zo goedkoop mogelijk’. “Maar levert een zo goedkoop mogelijke aanpak voor de lange termijn ook financieel en kwalitatief het beste resultaat?” Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft de renovatiespecialist het begrip betaalbaarheid handen en voeten en werpt hij een blik op de (nabije) toekomst van woningrenovatie.

Duurzaam renoveren is zoeken naar de juiste balans
Dennis Hauer deelt ervaringen met het zoeken naar de balans tussen energie, gezondheid en milieu. Bij een bestaand gebouw zijn de meeste aspecten een gegeven, waardoor je daar in je ontwerp geen rekening mee kunt houden. Afhankelijk van het project en de bestaande context verschuift de balans tussen de onderwerpen: hoe meer context, hoe minder flexibel de keuzes vaak zijn.

Inschrijven voor de beurs kan hier.
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren