Dit zijn de winnaars van de Duurzame Bouwvrouw Award

30.09.2015 | Branchenieuws | 905 keer bekeken
Dit zijn de winnaars van de Duurzame Bouwvrouw Award

Suze Gehem, medeoprichter van De Groene Grachten, is uitgeroepen tot Duurzame Bouwvrouw van 2015. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, reikte afgelopen week de award uit tijdens het seminair van de Dutch Green Building Council. Linda van Leeuwen is verkozen tot aanstormend talent. Zij is technisch ontwikkelaar bij BAM Woningbouw.

De missie van Suze Gehem en haar collega Jelle Rademaker is het vergroenen van de Amsterdamse grachten. Zij voeren het initiatief uit van Wubbo Ockels om de Amsterdamse binnenstad te verduurzamen. Zij vragen zich af hoe de grachtenpanden – die soms al 400 jaar oud zijn – op een innovatieve manier kunnen worden aangepast, waardoor ze meer energie besparen en hun cultuurhistorische waarde kunnen behouden.

Green Academy
Suze Gehem is daarnaast ook coördinator van de aanleg van een nieuw natuurgebied op de Amsterdamse daken. Ook richtten Jelle en Suze de “Green Academy” op. Een plek waar jonge mensen kunnen leren over duurzaamheid door actief bij te dragen aan de verduurzaming van ‘de stad van morgen’. “Wat een eer: Duurzame Bouwvrouw 2015! Dank allen voor de support!”,

Lees ook: Duurzame Bouwvrouw 2015: Nomineren maar!

Maxime Verhagen legt tijdens het seminar uit waarom de Duurzame Bouwvrouw Award in het leven is geroepen. Volgens hem kan de bouwsector namelijk wel wat vrouwelijk ‘fingerspitzengefuhl’ gebruiken. “En omdat in geen enkele sector de verhouding man-vrouw zo scheef is als in de onze”, aldus Verhagen.

Linda van Leeuwen werkt als technisch ontwikkelaar aan de realisatie van Nul op de Meter renovatieconcepten. Binnen de Stroomversnelling heeft BAM vorig jaar 97 woningen getransformeerd naar Nul op de Meter. Linda’s inzet was volgens de jury reden om haar te kiezen als aanstormend talent. “Yes, winnen is stiekem wel echt heel leuk”, reageerde zij.

People, planet, profit
De Duurzame Bouwvrouw Award is een initiatief van Dubotechniek Bedrijven, Cobouw, Dutch Green Building Council en Bouwend Nederland. Deze wedstrijd is gericht op vrouwen in de hogeren functies, die zich focussen op de pijlers people, planet en profit. “We willen iemand uit de brede bouwkolom, uit elke branche dus. Iedereen kon genomineerd worden, maar je moet wel aan een aantal eisen voldoen. Ze moet leiding hebben gegeven tijdens een project, waarvan wij vinden dat het zich richt op people, planet en profit. En ze neemt initiatief; inventiviteit is enorm belangrijk voor de Bouwvrouw van het jaar", vertelt Manon Velkdkamp van Dubotechniek Bedrijven.

Lees ook: 5 minuten met Ellen van Acht

De jury bestond uit voorzitter Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Ellen van Acht (directeur Kuub en winnares 2014), Ingrid Koenen (redacteur Cobouw), Mascha van den Heuvel (directeur Dubotechniek Bedrijven), Jan Willem van de Groep (Platform31) en Annemarie van Doorn (directeur DGBC).

Foto: Ellen van Acht
Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren