Dit jaar extra reden om de voordelen van een warmtepomp nader te bekijken

14.01.2016 | Branchenieuws | 2307 keer bekeken
Dit jaar extra reden om de voordelen van een warmtepomp nader te bekijken

Dit jaar is een goed moment om de voordelen van de warmtepomp nader te bekijken. Via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) stelt de overheid 70 miljoen euro ter beschikking, en kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. Tijdens de vakbeurs VSK komende maand kunt u een route volgen die u informeert over de nieuwe ontwikkelingen van warmtepompen.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of grondwater haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van zowel een gebouw als het leveren van warm water (tot maximaal 55 à 60 graden Celsius). De warmte wordt met behulp van een warmtewisselaar uit de lucht, grondwater of de bodem gehaald. 

"Elk jaar worden er meer warmtepompen geïnstalleerd, maar nog steeds zijn installateurs, architecten en woningcorporaties lang niet altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen", vindt vakblad Warmtepompen. Omdat er volgens het vakblad wel veel vraag naar informatie over warmtepompen is, organiseert het voor de vierde keer de Warmtepompen Innovatieroute. Door mee te wandelen tijdens de vakbeurs VSK, die van 2 t/m 5 februari 2016 plaatsvindt in Utrecht, wordt u in korte tijd geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen.

Hoe werkt het?
Als deelnemer aan de Warmtepompen Innovatieroute 2016 wordt u in een groep van maximaal vijftien personen langs een aantal warmtepomp-stands geleid. Bij iedere stand geeft een expert 15 minuten lang uitleg over een onderwerp dat aan de toepassing van warmtepompen is gerelateerd. Zo bent u in anderhalf uur volledig bijgepraat! Standhouders die tijdens de route worden bezocht zijn Nefit Bosch, Jaga, Stulz, Alpha Innotec en NIBE Energietechniek.

Lees ook: Warmtepomp steeds populairder

De Wamtepompen Innovatieroute vindt plaats op woensdag 3 februari en donderdag 4 februari 2016, beide dagen om 10.30 en 14.45. U kunt zich tot 28 januari 2016 inschrijven, en daarbij aangeven naar welk tijdstip uw voorkeur uitgaat.

Hier kunt u zich gratis inschrijven voor de Warmtepompen Innovatieroute.Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (4)

Reageren
 • Henk Faber
  25.01.2016 - 02:38 uur | Henk Faber

  eigenlijk vind ik de reacties nogal verontrustend; men laat niet blijken de randvoorwaarden voor toepassing van een wp te doorgronden! WP toepassing is geëigend voor een gebouw/woning met een (relatief) lage warmtevraag op een lage temperatuur. Om tot een goede performance te komen zou een cv-aanvoertemperatuur onder ontwerpcondities (Te < -/- 10 C) lager dan Tcv < 40 C moeten kunnen volstaan. Verder is voor de bedrijfsvoering een stabiele, robuuste bron nodig waar de wp z'n 'warmte 'aan onttrekt (buitenlucht, ventilatielucht, LT-restwarmte, bodem, grondwater), om die met een rendement (COP) van ca. 500% om te zetten in laagtemperatuur cv-warmte. Tenslotte worden wp's vaak (gelijk cv-ketels) te groot gekozen en omdat ze (nog) niet alle kunnen moduleren, de wp bij een lage E-vraag tot pendelen komt.

 • Rita Schilder
  18.01.2016 - 12:23 uur | Rita Schilder

  Wij hebben sinds een sinds vijf jaar de werkplaats en sinds kort ons kantoor verwarmd met een warmtepomp. Super! Zeer lage energiekosten en stabiele apparatuur.
  Als onze woning een nieuwe ketel nodig heeft, hoef ik niet lang na te denken! Daar komt uiteraard ook een warmtepomp in!

  [sluik reclame verwijderd]

 • Pieter Messchendorp
  17.01.2016 - 12:45 uur | Pieter Messchendorp

  Ik denk er al jaren over na wat nu voor mij/ons een goed alternatief zou zijn voor onze gasgestookte cv ketel (16jaar oud) NEFIT COMBY prima apparaat.
  Deze is vandaag of morgen misschien wel aan vervanging toe en er zijn er met betere rendementen dan de onze.
  Maar wat als we zouden investeren in een warmtepomp.
  Meer vragen dan antwoorden oa wat kost dat wel niet??

 • Joost Dolhain
  14.01.2016 - 10:23 uur | Joost Dolhain

  Ik snap niet , waarom jullie niet langs Ambrava Samsung gaan. Deze firma heeft evenals andere Aziatische aanbieders , veel meer ervaring op het gebied van warmtepompen, omdat deze techniek en de airco techniek, op dezelfde natuurwetten is gebaseerd. Ik vind het een gemiste kans.
  Joost Dolhain / architektuurstudio Joost Dolhain Design