De Week van de Bouw: zoveel keuzes, zo weinig tijd

06.02.2015 | Beursnieuws | 896 keer bekeken
De Week van de Bouw: zoveel keuzes, zo weinig tijd

Volgende week vindt in de Jaarbeurs de Week van de Bouw plaats. Een beurs voor iedereen in bouw en vastgoed, van aannemer tot architect. En daar is het aanbod ook naar. Er worden verschillende beurzen georganiseerd, er zijn debatten, awards, netwerkbijeenkomsten en congressen. Het aanbod is dermate groot dat het de bezoeker kan gaan duizelen. RenovatieProfs tipt u daarom elke dag een workshop, lezing of bijeenkomst die u niet mag missen.

Maandag: 3D beton printen
3D printen heeft de toekomst. Ook in de bouw. Onlangs kwam er in Singapore een volledig flatgebouw uit de printer. Logisch dat dit thema ook tijdens de Week van de Bouw niet wordt overgeslagen. Op de eerste dag van de beurs vindt in het Gevel Theater een lezing gegeven over 3D beton printen. Tijdens de lezing wordt uitgelegd welke verschillende methodes er op de markt zijn. De voor- en nadelen van deze nieuwe techniek worden onder de loep genomen. Er wordt afgesloten met een dialoog. 3D printen in de bouw doe je immers niet alleen!

Locatie: Gevel Theater
Tijd: 10:45 tot 11:15
Door: Berry Hendriks, CyBe Additive Industries

Dinsdag: Iedereen BIMt. Maar wat zijn de afspraken?
Ook over BIM raken we niet uitgepraat. Het lijkt simpel; met BIM kunnen we eenvoudiger samenwerken. Maar wat als deze afspraken beknellend gaan werken? De lezing gaat over de zaken die je op voorhand goed af moet spreken om het BIMmen soepel te laten verlopen. Centraal staat de vraag: wat heeft zin tijdens het BIMmen en wat is verspilde energie?

Locatie: Bouw & ICT Theater
Tijd: 15:00 tot 15:45
Door: Bruno Bartelds, Het BIM Instituut, met gastsprekers Birgit Hopff, Stadsruim en Ronald Kort, Bouwonderneming Stout

Woensdag: Cradle to Cradle in de Bouw
De gedachte achter Cradle to Cradle is een zo groot mogelijke positieve voetafdruk achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Hoe kunnen we dit principe toepassen op de bouw? Welke oplossingen zijn er en wat ontbreekt er nog? Tijdens de bijeenkomst kunt u met Dorien van der Weele, manager duurzaamheid bij Royal Mosa, van gedachten wisselen over de uitdagingen in Cradle to Cradle en u kunt erachter komen waarom dit concept zo hard nodig is in de bouw.

Locatie: Gevel Theater
Tijd: 10:45 tot 11:15
Door: Dorien van der Weele, Royal Mosa

Donderdag: Bewuster (T)HUIS, goed wonen
Wat kun je aan de buitenkant doen om het binnen aangenamer te maken? En hoe ga je om met de gevolgen binnen na renovatie aan de buitenkant? Erna Stoetzer en Franciska Ottens van Beleving & Techniek Bewuster (T)HUIS houden een pleidooi voor een integrale aanpak. Volgens hem moeten we woningrenovatie vanuit een breed perspectief gaan benaderen.

Locatie: Faay Renovatietheater
Tijd: 14:30 tot 15:00
Door: Erna Stoetzer en Franciska Ottens

Vrijdag: Nieuwe business kansen in woonzorgconcepten voor de seniorenmarkt
De ontwikkelingen in de zorg bieden kansen voor de bouw. Woningen moeten massaal aangepast worden, met bijvoorbeeld domotica, zodat senioren langer zelfstandig kunnen wonen. Er zou nu sprake zijn van een mismatch in aanbod en vraag in deze markt. Wat wil zeggen: te veel vraag, te weinig aanbod. Deze mismatch moet nodig worden aangepakt, zo wordt tijdens de presentatie duidelijk. De KvK wil ondernemers hier zelfs bij helpen door het digitaal opzetten van een (maatschappelijke) businesscase en door samenwerking met andere sectoren te ondersteunen.

Locatie: Bouw & ICT Theater
Tijd: 12:00 tot 12:45
Door: Robin de Haan & Erwin Ketelaar (Kvk), Rob Hagens en Annelies Lammers van Vivalib.

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk deze hier. RenovatieProfs doet volgende week dagelijks verslag van de Week van de Bouw. Houd onze website dus in de gaten!

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren