​Dag van de Bouw: roep om te innoveren

08.06.2016 | Branchenieuws | 370 keer bekeken
​Dag van de Bouw: roep om te innoveren

De elfde Dag van de Bouw vond afgelopen zaterdag plaats en trok zo´n 93 duizend bezoekers. Er waren door het hele land 170 bouwlocaties opengesteld.

Maxime Verhagen, voorzitter van organisator Bouwend Nederland, zegt met de Dag te willen laten zien wat de bouw allemaal in huis heeft en dat het leuk is om in de bouw te werken. De oud-minister legt uit waarom het zo belangrijk is om te innoveren en nieuwe technieken toe te passen: “De woningbouw trekt aan, en we moeten duizenden kilometers riolering en bruggen vervangen omdat deze aan het einde van hun levenstermijn zijn. We moeten ook zorgen dat de mobiliteit gegarandeerd blijft. We moeten steden aanpassen aan de klimaatverandering en huizen verduurzamen. Er zijn nog 7 miljoen bestaande huizen die eigenlijk allemaal te veel energie gebruiken. We moeten kijken hoe mensen die ouder worden toch thuis kunnen blijven wonen. Al die opgaven komen nu op ons af, tegelijkertijd.”

Verhagen kaart verder het probleem aan van de krapte op de woningmarkt: "We bouwen stelselmatig te weinig woningen. Ondanks dat het inwoneraantal nog met een miljoen toeneemt, vluchtelingen opgevangen moeten worden en de gemiddelde grootte van huishoudens afneemt. Gemeenten steken hun kop in het zand!"

170 bouwlocaties
Het gebied rond het Centraal Station in Utrecht en de bouwwerkzaamheden van de Isala Delta in Kampen trokken veel bezoekers, maar de Noord/Zuidlijn in Amsterdam was volgens ANP het populairst: ongeveer 15.000 mensen kwamen af op de diverse metrostations in de hoofdstad. Daarnaast waren er veel mensen te vinden bij de uitbreiding van winkelcentrum Makado in Beek, de onderdoorgang Leijenseweg in Bilthoven, de Pontsteiger in Amsterdam en de verbreding van de N279 Noord bij 's-Hertogenbosch en Veghel. 

Redactie RenovatieProfs

Beeld: RTV Oost

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren