Corporatie zoekt innovatie voor snelle badkamerrenovatie

10.10.2016 | Branchenieuws | 1182 keer bekeken
Corporatie zoekt innovatie voor snelle badkamerrenovatie

De badkamer maakt bijna altijd deel uit van een woningrenovatie. Daarom stelt Mitros de uitdaging: renoveer een badkamer in één dag. De woningcorporatie hoopt een innovatie te vinden die er ook nog eens voor zorgt dat bewoners minder overlast ondervinden.

Woningcorporatie Mitros zoekt naar innovatieve voorstellen om het renovatieproces van badkamers in sociale huurwoningen terug te dringen van zeven werkdagen naar één dag. “De ideale oplossing zal het zeven-dagen-durende renovatieproces terugbrengen naar één enkele dag, én ervoor zorgen dat de bewoners minder overlast zullen ondervinden tijdens de renovatie”, zo luidt de opdracht. Directeur van Mitros, Henk Peter Kip, gelooft dat de renovaties niet meer met de hele buurt of flat tegelijk uitgevoerd moeten worden, maar wanneer het de bewoner uitkomt. 

De vier belangrijkste uitdagingen die moeten worden opgelost zijn:
- Het versnellen van het badkamerrenovatieproces, bij voorkeur naar één dag;
- Het verminderen van overlast zoals stof- en geluidsoverlast en het voor een paar dagen niet beschikbaar zijn van de badkamer;
- Het verlagen van de kosten;
- Een oplossing voor het vervangen van de standleidingen omdat deze in veel gevallen aan elkaar gekoppeld zijn.

‘Enorm effect’
Het verbeteren van renovaties heeft volgens Mitros een enorm effect. Alleen Mitros (actief in de regio Utrecht en Nieuwegein) renoveert jaarlijks al duizend badkamers per jaar. “Dit kost circa vijf miljoen euro, duurt een week per badkamer en het raakt vele bewoners. Maar de badkamer is slechts een deel.” In de toekomst zal de woningcorporatie ook naar innovaties zoeken op andere onderdelen van renovatie in huis.

Mitros roept universiteiten en hogescholen, uitvinders, ontwikkelaars, fabrikanten en alle individuen en organisaties vanuit alle richtingen, in Nederland en daarbuiten,  op om mee te doen met de challenge. De voorstellen mogen variëren van 3D-printing-en prefab-oplossingen tot nieuwe materialen.

Voor de challenge is in totaal € 80.000 aan vergoedingen beschikbaar, en een partij maakt kans op een samenwerkingscontract. Ben jij de partij die Mitros zoekt? Inzenden van ideeën kan tot 1 december 2016. In februari 2017 worden de finalisten bekend gemaakt.

Mitros is een woningcorporatie in Utrecht en Nieuwegein met zo’n 29.000 appartementen en eengezinswoningen. NineSigma vertegenwoordigt Mitros in de zoektocht naar de beste innovatie.

RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren