​Conferentie voor professionals op gebied van duurzaam gebouwde omgeving

11.03.2016 | Branchenieuws | 385 keer bekeken
​Conferentie voor professionals op gebied van duurzaam gebouwde omgeving

Op 7 april start in Utrecht het tweedaagse Conferentie Sustainable Built Environment 2016. Op de conferentie ligt de focus op energieneutrale renovatie. Studenten kunnen hun duurzame projecten pitchen en de Transition Zero Award winnen.

Tijdens de twee dagen worden professionals op het gebied van duurzaam gebouwde omgeving geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied en internationale best practices. Er worden onderzoeken gepresenteerd van hogescholen en universiteiten, mensen uit het bedrijfsleven en van diverse overheden.

Focus op energieneutrale renovatie
Het thema van de conferentie is ‘From Demonstrations to large-scale NET-Zero Refurbishment’ met focus op energieneutrale renovatie. Keynote sprekers zijn onder andere Stef Blok (minister van Wonen en Rijksdienst), Thomas Rau (eco-architect en ondernemer) en Gerben-Jan Gerbrandy (D’66-lid van het Europees Parlement).

Het programma bestaat uit twee plenaire sessies en acht kleinere sessies met 45 interactieve presentaties rond de thema’s:
- Upscaling: van prototypes en concepten naar marktintroductie en businessmodellen
- Circulaire processen: modellen en materialen, constructieketens
- Klein stedelijk gebied: het verbeteren van systemen, participatie van inwoners, kwaliteit van leven
- Governance: wetgeving & beleid, stakeholderbetrokkenheid en impact van lokale autoriteiten

Transition Zero Award
Speciaal voor studenten is er op 8 april het Young Professionals Event, waar studententeams hun duurzame projecten pitchen en strijden om de Transition Zero Award. Ze zijn aan de slag gegaan met de uitdaging om een plan uit te werken ‘waarmee een gebouw, straat, wijk of gebied wordt getransformeerd naar energieneutraal. Én neem in dit plan technische, fysische, economische en sociale aspecten mee’.

Tijdens de conferentie krijgen de beste inzendingen een podium om hun plan in internationale context te presenteren aan een gezelschap van onderzoekers en bedrijven. Het winnende team ontvangt de Transition Zero Award, met een prijs van 5.000 euro, op het hoofdpodium.

Het complete programma van de conferentie is te vinden op de website
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren