'Compensatie aanvragen bouwoverlast moet makkelijker'

10.11.2015 | Branchenieuws | 692 keer bekeken
'Compensatie aanvragen bouwoverlast moet makkelijker'

Het zou voor ondernemers makkelijker moeten worden om compensatie aan te vragen als zij hinder ondervinden van bouwwerkzaamheden, bijvoorbeeld bij hen voor de deur. Zeker bij langdurige werkzaamheden is dit nu te ingewikkeld.

Dat meldt AT5. De SP pleit voor het makkelijker maken van de aanvraag voor compensatie. “Kleine ondernemers hebben al genoeg overlast van werkzaamheden voor de deur. Maar als ze er tegemoetkoming voor willen, raken ze ook te vaak verstrikt in een woud van verschillende regels en ingewikkelde formulieren. Dat moet sneller en eenvoudiger kunnen”, aldus het Amsterdamse SP-raadslid Tiers Bakker.

Voorbeelden
Er zijn talloze voorbeelden van ondernemers die nadeel ondervinden door (langdurige) bouwwerkzaamheden naast hun pand of voor de deur. Een voorbeeld zijn de bouwwerkzaamheden op de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat en Ceintuurbaan, waar jarenlang intensief werd gewerkt, onder andere aan de Noord-Zuidlijn. Winkeliers en horecaondernemers hebben jarenlang de lasten ondervonden, maar konden niet heel makkelijk compensatie aanvragen.

Lees ook: Geluidsoverlast grootste probleem op de bouwplaats

Van de ondernemers wordt gevraagd lange en ingewikkelde formulieren in te vullen en daarnaast driehonderd euro aan borg betalen. Deze krijgen de ondernemers terug wanneer hun aanvraag wordt goedgekeurd, maar dat kan jaren duren, aldus de SP.

De partij vindt dat er een centraal aanspreekpunt voor de aanvragen moet komen en dat de aanvraagprocedure korter en makkelijker wordt. “Ondernemers moeten kunnen ondernemen”, aldus Bakker.

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren