Bouwsector groeit weer, maar nog steeds niet meer banen

01.09.2015 | Branchenieuws | 676 keer bekeken
Bouwsector groeit weer, maar nog steeds niet meer banen

Het herstel in de bouw zet verder door. In het tweede kwartaal van 2015 steeg de omzet met gemiddeld 10 procent. Ook nam het aantal faillissementen af. Alleen het aantal banen in de bouw nam nog steeds af. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het was voor de derde keer op rij een forse groei. De omvang van de bouwsector ligt nog steeds wel 17 procent lager dan op het hoogtepunt voor de crisis, in 2008. Maar in 2013, tijdens het dieptepunt van de crisis, was dat 28 procent. De sector is dus hard op weg uit het dal te kruipen.

Lees ook: Bouw is snelst groeiende sector in Nederland

Vooral de (her)bouw van huizen en kantoren kreeg een boost en ook architecten hebben meer opdrachten gekregen de afgelopen periode. Het aantal banen in de bouw bedroeg in het tweede kwartaal 506 duizend, dat is tweeduizend meer dan vorig jaar.

Er kan echter nog steeds niet van een rooskleurig perspectief worden gesproken. “Al zes jaar daalt de werkgelegenheid gestaag. Ten opzichte van 2009 zijn er al 114 duizend banen verdwenen”, aldus het CBS.

Lees ook: 'Crisis in de bouw zal nog jaren duren'

Over de toekomst is een meerderheid van ondernemers in de bouwsector voor het eerst in jaren positief gestemd. Bouwondernemers verwachten dat aan de krimp van de werkgelegenheid in de komende maanden dan ook een einde komt.

Redactie RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren