​Bouwen en wonen we zo in 2020?

11.10.2016 | Trends | 1062 keer bekeken
​Bouwen en wonen we zo in 2020?

Hoe bouwen en wonen we in 2020? Die vraag stelde Marjet Rutten, innovatie-aanjager, zichzelf, en ze besloot een video te maken over haar ideeën. Wij denken dat Rutten wat voorbarig is - 2020 is al over vier jaar! -, maar inspirerend is de video wel.

De sector zal volgens Rutten drastisch veranderen. Binnen haar concept kunnen bewoners zelf alles kiezen en meten: ze kunnen bijvoorbeeld zelf ruimtes scannen en omzetten in 3D-bestanden. “Visualisaties zijn zo levensecht geworden dat ook leken makkelijk aanpassingen doen en gevolgen overzien”, wordt in de video verteld. “Als bewoners willen bouwen of verbouwen, zijn de kosten meteen inzichtelijk. Dankzij Big Data weten we veel over mensen, hun voorkeuren en hoe zij leven. Daarom kunnen we ze direct een passend voorstel doen dat aansluit op individuele wensen.”

Als er dan eenmaal wordt verbouwd, wordt het meeste werk gedaan door automatisering en robots, en de bouwplaats is een montageplaats. Wooncoaches blijven ook na oplevering aanspreekpunt voor onderhoud. Zo hoeven bewoners er niet meer over na te denken. Bewoners worden bovendien ook  op afstand begeleid door wooncoaches.

Rutten ziet ook graag dat systemen van overheidsinstanties zijn gekoppeld. “Verandert er iets op het gebied van vergunningen, belasting of wetgeving? Dan werkt dat direct door.” Alle veranderingen zorgen ervoor dat wonen prettiger wordt. En zoals in de video wordt gezegd: “Niets is vanzelfsprekend, en van ieder deelproduct en proces vragen we ons continu af hoe we het nog beter kunnen doen.”

RenovatieProfs


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (1)

Reageren
  • Hark Koffer
    13.10.2016 - 10:45 uur | Hark Koffer

    wat een onzinnigheid!