Waar zijn de renovatieprofs?

Expertartikelen | 960 keer bekeken
Waar zijn de renovatieprofs?

Onlangs kwam het bericht langs dat de bouw 15% is gegroeid in het afgelopen kwartaal. Ook de woningprijzen stijgen alweer een tijd en er zijn veel nieuwe woningen nodig de komende jaren. Ook steeds meer berichten van nieuwbouw, verduurzaming, grote transformaties en renovaties en onderhoudsprojecten in de bestaande woning- en vastgoedvoorraad komen in het nieuws.

En groei van omzet en winst is voor de gehele branche goed, na al die jaren van malaise. De bouw- en vastgoedsector floreert in hoog tempo weer naar oude tijden. Mooi, zou je zeggen. Maar deze ontwikkeling kent ook een keerzijde. We hebben de afgelopen jaren erg weinig energie gestoken in het opleiden en opwerken van jonge talentvolle mensen. We hebben ons door de crisis laten verleiden om opleidingen in renovatie en onderhoud te sluiten en überhaupt opleiding op een lager pitje te zetten. Veel kennis en ervaring bij de ‘oude rotten’ in het vak is verdwenen omdat zij (al dan niet vervroegd) met pensioen zijn gegaan. Woningcorporaties investeren minimaal in jong en goed personeel na alle reorganisaties van de afgelopen jaren. Dat wreekt zich nu in hoog tempo. Er is niet gezorgd voor voldoende (hoog) opgeleid personeel en technisch talent. Vooral in de renovatiesector, waar een mix van techniek, visie, communicatie en passie nodig is.

Ik signaleer de afgelopen tijd dan ook steeds vaker dat functies waarin renovatie-experts met kennis van vastgoedbeleid, technische kwaliteit, strategisch voorraadbeleid en duurzaamheidsbeleid worden gevraagd niet of lastig invulbaar zijn. Er missen mensen die grote en ingrijpende renovatieprojecten kunnen managen, die bij huurwoningen ook nog eens kunnen renoveren in bewoonde staat. Er zijn simpelweg te weinig goed opgeleide mensen zijn met verstand van het brede werkveld van renovatie en onderhoud.

Uiteraard hebben we niet helemaal stil gestaan en zeker op het gebied van duurzaamheid en projectontwikkeling zijn er talenten en nieuwe adviseurs opgestaan. Maar de renovatie is een professie die steeds minder mensen beheersen. Er wordt snel gekozen voor de ‘interessante’ nieuwbouw.

Een herkenbare trend? Ik vind dat we weer meer jonge vastgoedprofessionals gaan opleiden en investeren in renovatieprofessionals, zeker gezien de grote opgave die bouwend en renoverend Nederland de komende jaren nog te wachten staat.

Een mooie taak om dit te gaan stimuleren vanuit dit platform!

Carlo Muller

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (2)

Reageren
  • 08.12.2016 - 10:23 uur | Carlo Muller

    Dag Ron, bedankt voor je reactie. Mooi dat jullie als opdrachtgever die veranderende rol goed in beeld hebben. En ook dat dit vraagt om andere skills en nieuwe innovaties. Dat gaat nog een mooie uitdaging worden, maar wat je zegt, 'omdenkers' zijn schaars!
    Vrijwel tegelijkertijd met mijn blog verscheen toevallig ook het sectorrapport van ABNAMRO Bouw ism TU Delft en Brink: 'Anders denken, anders doen' over de bouwsector. Daarin worden alle door ons genoemde thema's (opleiding, kennis, , competenties, communicatie, bedrijfscultuur, ketenintegratie, innovatie, digitalisering en industrialisering) besproken en uitgediept en onderbouwd met cijfers. Interessant om te lezen! Dit is www: https://insights.abnamro.nl/2016/12/anders-denken-anders-doen/ en hier direct te downloaden als pdf: https://insights.abnamro.nl/download/97512/

  • Ron Sierink
    08.12.2016 - 08:59 uur | Ron Sierink

    Dag Carlo, goede schets van de situatie. Niet alleen speelt de in de bouw bekende varkenscyclus weer op (en daarmee de verandering van inkopersmarkt naar verkopersmarkt, met alle gevolgen voor prijs/kwaliteit van dien) maar dat gaat dit keer ook nog gepaard met een transitie rondom opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Als veranderende opdrachtgever zijn wij niet alleen op zoek naar "uitvoerende handjes" maar ook naar partijen die in staat zijn om (met hun keten) verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen oplossing op basis van de functionele uitvraag die wij doen. Dat vraagt om innovatieve en "omdenkende" mensen en die zijn schaars; in zijn algemeenheid maar zeker in de bouwsector. Ik ben, met jou, benieuwd hoe zich dit ontwikkelt. .