Deze binnenverf leidt tot minder energieverbruik

Ondernemerstips | 1260 keer bekeken
Deze binnenverf leidt tot minder energieverbruik

ThermoShield ontwikkelde een binnenverf die lichtreflecterend en dus energiebesparend en comfortverhogend is. Miljoenen microscopische gevacumeerde keramische ‘bubbles’ zorgen ervoor dat meer licht wordt weerkaatst.

De technologie die de NASA (Amerikaanse ruimtevaartorganisatie) voor het hitteschild van de Space Shuttle ontwikkelde, is door ThermoShield doorontwikkeld tot LUMEN, een verfssteem met lichtreflecterende, warmte- en vochtregulerende werking. Microscopische keramische ‘bubbles’ zorgen voor significant meer weerkaatsing van licht. Als de LUMEN verf wordt aangebracht op wanen en plafonds, is dus minder kunstmatig licht nodig, en dus ook minder energie om een gebouw te verlichten. Dit leidt tot daling van de energierekening en tot CO2-uitstoot.

Volgens de fabrikant is er ook een hoger visueel comfort door de verf: “LUMEN verhoogt de verlichtingssterktes van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte.” Lichtspiegeling wordt bovendien voorkomen en er zijn minder schaduwvlakken in de ruimte.

Onafhankelijk lichtonderzoek door Meutzner Light Vision wijst uit dat de keramische bolletjes die zich in de verf bevinden, zorgen voor significante verschillen. Bij de kleur wit is dit verschil 12% en bij zwart maarliefst 425%.

ThermoShield LUMEN is in alle NCS, Sikkens en RAL-kleuren verkrijgbaar.

RenovatieProfs

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren