5 minuten met Paul van Pelt

Columns | 1425 keer bekeken
5 minuten met Paul van Pelt

RenovatieProfs spreekt elke week met een professional uit de renovatiebranche. Deze week is dat Paul van Pelt, eigenaar van De Twee Snoeken.

Hoe bent u in de renovatie/transformatie terecht gekomen?
Wij maken een softwareoplossing voor de bouw. Woonconnect is ons belangrijkste product. Dit is een interactief 3D-informatiemodel waarbij je een bestaande gebouwde omgeving virtueel kunt aanpassen. Zo kunnen we een woning virtueel installeren en verbouwen. In dit model kun je bijvoorbeeld zonnepanelen uitproberen. Op die manier kun je kijken hoe het er uit ziet, hoeveel het kost en hoe je het beste energie kunt besparen. Een software waar je kunt spelen met opties om een woning energieneutraal te maken. Het geeft je eigenlijk een persoonlijk advies. Deze software is goed toepasbaar op bestaande woningen en die te verbeteren. Om die reden is het vanzelfsprekend om naar de renovatiebranche toe te bewegen. 

Wat is het mooiste dat u hebt bereikt in uw werk?
Op dit moment kijken we hoe de software werkt voor corporaties. Daar zijn we nu twee jaar mee bezig. We willen ook kijken hoe het gaat werken met particulieren. Daarom is het nu geïnstalleerd in een wijk in Eindhoven in samenwerking met de gemeente. In één keer zijn er vijfduizend woningen geïnstalleerd. Het is voor het eerst zo grootschalig, daar ben ik wel trots op. We hebben hier ontzettend veel in geïnvesteerd en werken er momenteel met tachtig mensen aan. Aan deze technologie hebben we vijftien jaar lang gewerkt en nu is dit mogelijk. Dat is fantastisch.

Heeft u een droom?
De droom is dat iedereen in heel Nederland kan inloggen op deze digitale infrastructuur. Dat kunnen we niet zelf, maar we zijn nu aan het kijken hoe we dat mogelijk kunnen maken. Het moet een maatschappelijk draagvlak krijgen. Daarbij willen we data ergens onderbrengen bij een maatschappelijke organisatie. Dus niet een commerciële organisatie. Dat is een bewuste keuze, want we willen niet dat het een verdienmodel als Facebook of Google krijgt. Op die manier hopen we ieders privacy te waarborgen. 

Wat inspireert u in uw werk?
De uitdaging is om zaken van het goede leven in de breedste zin na te streven. Individueel, maar ook samen goed leven. Op het vlak van duurzaamheid, energiebesparing, sport, sociale contacten en veiligheid. In Arnhem hebben we bijvoorbeeld voor een corporatie een platform ontwikkeld dat de buurt in 3D in kaart brengt. Iedereen kan hier op inloggen en vertellen of ze tevreden zijn, mobiel zijn, hulp nodig hebben bij boodschappen, vertellen wat ze goed vinden aan hun buurt en wat voor faciliteiten nodig hebben. Al deze informatie wordt gematched. Dan kan daar de openbare ruimte op aangepast worden.

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur een mailtje naar redactie@renovatieprofs.nl en wij nemen contact met u op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren