5 minuten met Jan Tuit

Columns | 2552 keer bekeken
5 minuten met Jan Tuit

RenovatieProfs spreekt elke week met een professional uit de renovatiebranche. Deze week is dat Jan Tuit, eigenaar van Tuit Bouwadvies en Management.

Hoe bent u in de renovatie terecht gekomen?
In het verleden heb ik veel ervaring opgedaan bij projectbureaus. Zo raakte ik in aanraking met de renovatie. Het komt eigenlijk door mond-tot-mondreclame. Ik ben geen grote speler, maar doe vooral kleine projecten. 

Wat is het mooiste dat u bereikt hebt in uw werk?
Ik ben trots op een project dat ik begeleid heb in Rotterdam. Met dit project hebben we een villa opgebouwd met een Oostenrijks skeletbouwsysteem. Het gebouw is hierbij opgebouwd uit houten elementen die van te voren zijn klaar gemaakt in Oostenrijk. De villa werd hier ontworpen en de skeletelementen werden later vanuit Oostenrijk naar Nederland vervoerd. Met dit systeem was ik zelf nog niet bekend dus dat was erg leuk en uitdagend om mee te maken. Er waren zoveel nieuwe en onbekende dingen waar ik van geleerd heb. Dat was bijvoorbeeld het technisch overleg met een onbekende buitenlandse leverancier in het Engels.

Heeft u een doel waar u naar streeft in uw werk?
Ik heb als doel voor mijzelf om veel leuke projecten binnen te krijgen, zorgen voor een goede werksfeer en ten slotte een goed product af te leveren. Dat is het allerbelangrijkste: een goed product leveren. Dat bereik je door een goede werksfeer.

Wat inspireert u in uw werk?
Dat zijn toch wel historische bouwwerken: het hergebruiken van bestaande panden en die een nieuwe functie geven. Hier komen meestal wel leuke opdrachten uit voort. Dat vind ik zowel bouwkundig als wel interieur technisch interessant. In Naaldwijk had ik laatst een project waarbij een oude pastorie een kindercrèche werd en vervolgens verbouwd tot een restaurant.

Welke ontwikkelingen moeten professionals volgens u in de gaten houden?
De wet- en regelgeving. Ik doel op de isolatienormen. Die worden namelijk steeds meer aangescherpt. Zowel oude als nieuwe panden moeten aan de huidige normen voldoen. Dit is om alle gebouwen energie technisch goed te laten functioneren voor een groen energielabel

Ook meedoen aan de rubriek 5 minuten met? Dat kan! Stuur u gegevens naar redactie@renovatieprofs.nl en we nemen contact met u op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld jezelf nu aan voor de nieuwsbrief van Renovatieprofs en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren